MEDEDELINGEN

Laatste nieuws
 
Verhuizing naar Glanerbrug per 01/09/2021
 
Het bestuur heeft in een gesprek met Sportaal de compensatie en voorwaarden besproken inzake de verhuizing naar sporthal De Brug in Glanerbrug. Er is overeenstemming bereikt over compensatie die loopt t/m 2023. Hierdoor kunnen we herstellen van het ledenverlies van de afgelopen 1 1/2 jaar en proberen in Glanerbrug nieuwe leden te werven.
Bovendien zorgt Sportaal voor de verhuizing van ons materiaal (inclusief de mattenlift) naar Glanerbrug; we krijgen daar ook weer een eigen, afsluitbare ruimte.
 
Op woensdag 1 september starten we om 09.30 in sporthal De Brug aan de Schipholtstraat 45 in Glanerbrug.
 
Ook dit jaar nemen we deel aan de Regio wintercompetitie. Helaas hebben we dit jaar veel minder teams in kunnen schrijven: slechts 6 teams (4 triples en 2 pairs). Helaas is het een kostbare zaak om deze wedstrijden op een andere dag dan de woensdag te spelen. Daarom is besloten om de competitiewedstrijden op de woensdag, tijdens onze trainingsochtend, af te werken. 
In week 48, 3 7 en 10 moeten er 4 wedstrijden gespeeld worden. Deze wedstrijden worden verplaatst naar de maandagmorgen aangezien De Brug op vrijdag niet beschikbaar is. 
 
Hierbij een korte routebeschrijving: als je vanaf de Gronausestraat Glanerbrug binnenkomt, voor de Shell bij de verkeerslichten rechtsaf (Willem Barensszstraat). Aan het eind linksaf de Ekersdijk op die uitkomt op de Schoolstraat. Rechts aanhouden en de Schipholtstraat oversteken; bestemming bereikt.

Verbanning uit Pathmoshal
 
Woensdag 12 mei is het bestuur op uitnodiging bij Sportaal geweest. Daar ontvingen we de mededeling dat we helaas geen gebruik meer kunnen maken van de Pathmoshal aangezien de hal geclaimd wordt door een school voor voortgezet onderwijs. En bij de gemeenste heeft onderwijs voorrang bij het gebruik van sporthallen etc. 
 
Uiteraard hebben geprotesteerd tegen de gang van zaken. Als alternatief is ons sporthal De Brug in Glanerbrug aangeboden.
De hal is met een breedte van 28 meter smaller, dus ruimte voor 6 matten (7 + 1 in de Pathmoshal). Een opslagruimte voor ons materiaal is geen probleem.
Dinsdag 15 juni is er een ledenvergadering geweest. Bij stemming was een meerderheid voor verhuizing naar Glanerbrug, maar helaas zijn er ook een aantal leden die helaas niet meegaan. 
Wordt vervolgd!
 
In het Dagblad van maandag 21 juni is een artikel opgenomen met als titel "Wij zijn boos en teleurgesteld" over deze kwestie.
Klik hier voor het artikel.
 
 

Geen bowls op maandag 24 mei a.s. 
 
Maandag 24 mei aanstaande is het 2e PINKSTERDAG. Op deze dag is de bowlsbaan niet geopend!  


 De buitenbaan is weer geopend!
 
Na een grote schoonmaak is de buitenbaan vanaf 19 april weer beschikbaar.
Er kan gespeeld worden op maandagmiddag vanaf 13.30 en op woensdagmorgen vanaf 09.30. 
Op donderdagavond spelen we nog even niet..... 
En we lassen uiteraard een pauze in om samen een kop koffie te drinken 


Inschrijving Zomercompetitie Triples 2021 
en de wintercompetitie 2021 / 2022
Voor meer informatie: zie TOERNOOIEN.
 

Grote schoonmaak buitenbaan 
 
Voor de opening van het zomerseizoen is Sportaal uitgerukt met zwaar materieel om de buitenbaan schoon te maken.
Er was sprake van 3 jaar vuil en aanslag, met als gevolg mosvorming.  Vooral aan de kant bij de container was door de bomen de mat min of meer dicht geslibd.  
De mat wordt schoongespoten met een hogedrukreiniger; het resultaat is een schone, bijna nieuwe mat die uitnodigt om bowls te gaan spelen!
Sportaal bedankt!
Kijk in het Fotoalbum voor een impressie.
 
Afbeelding invoegen 
 
RtM  19-03-21 
 

 
 
World Indoor Bowls Championship 2021 
Omdat we op dit moment niet in staat zijn om onze sport te beoefenen, kunnen we ons op een passieve manier bezig houden met bowls via YouTube en BBC-2.
Vanaf maandag 10 januari t/m zondag 24 januari 2021 worden de kampioenschappen (zonder publiek) gehouden. Tot 18 januari is het mogelijk de wedstrijden te volgen via YouTube. Dit kan zowel live als achteraf. Vanaf 18 januari a.s. worden door de BBC wedstrijden live uitgezonden op BBC-2.
Veel kijkplezier!
RtM 11-01-2021

 
Nieuwe buren buitenbaan 
 
Sinds 30 juni is Jeu de boule vereniging L’Equipe opgeheven waardoor er ruimte ontstond voor  een nieuwe gebruiker voor velden en clubgebouw. 

 

Dat is de Twentse Kynologen Vereniging geworden; zij bieden cursussen aan voor baas en hond en maken ’s avonds en zaterdags gebruik van de velden. Ook hebben ze het clubgebouw overgenomen.

Er is het nodige werk verricht in de vorm van opruimen en egaliseren van het terrein en het plaatsen van een hek rondom het terrein,  met een extra hek/poort bij de ingang.

Om op ons veld te komen moeten we langs het clubgebouw lopen en dan via het bestaande tegelpad (langs het fietspad) naar ons honk.  

Het clubgebouw wordt door de T.K.V. grondig gerenoveerd. Hopelijk is dat begin mei gerealiseerd en kunnen we afspraken gaan maken over gebruik van het gebouw.

Begin februari verscheen een artikel in Tubantia over de zoektocht van de T.K.V. naar een nieuw onderkomen/oefenveld.  Klik voor artikel

       
Rtm 10-01-2021

 
Landelijke NIOBB Kampioenschappen 2021
 
In verband met de corona pandemie zijn de volgende kampioenschappen geannuleerd:
NK Fours en NK Pairs Indoor in Almere / oorspronkelijke gepland februari resp. maart    
NK Triples Indoor in Renkum / april

De volgende NK's gaan voorlopig wel door en staan gepland op:
NK Triples outdoor op 8 en 9 mei in ENSCHEDE                     GEANNULEERD
NK Australian Pairs outdoor op 17 en 18 juli in ENSCHEDE      VERPLAATST naar HAARLEM  14/15 augustus
NK Fours outdoor op 12 en ev 13 juni in Haarlem                  Nu in ENSCHEDE op 11/12 juli
NK Pairs outdoor op 14 en 15 augustus in Haarlem                VERVALLEN
NK Singles outdoor op 11 en 12 september in Haarlem
NK Australian Pairs indoor op 9 en 10 oktober in Breda          In Breda VERVALLEN; ev. in ENSCHEDE. Datum?
NK Singles indoor op 13 en 14 november in Breda.
NK Fours indoor op 12 december in Almere.

 
 Brief van de voorzitter

"Opa,"vroeg mij een kleinkind, "jij hebt de oorlog meegemaakt, was het toen ook zo dat jullie binnen moesten blijven en kon je toen ook niet naar je Oma en Opa en naar de andere familie en was je toen bang?"  En weet je, ik kon er geen antwoord op geven, ik was het vergeten. Vergeten was ik de angst van de luchtgevechten die plaats vonden, vergeten de angst als de sirenes weer gingen en we weer moesten afwachten waar de bommen zouden vallen. Of de pijn die er was na een razzia waar veel mannelijke inwoners afgevoerd werden naar Duitsland, waaronder mijn vader en broer. Maar ook blijdschap toen ze midden in de nacht gevlucht en lopend terug kwamen. En nog groter was de blijdschap toen….nu 75 jaar geleden.… de bevrijding kwam en het oorlogvirus na vijf jaar was verslagen!

Kunnen we het coronavirus nu vergelijken met de 2e wereldoorlog?, ik weet het niet, maar er zijn wel raakpunten. Deze strijd kost ook wereldwijd duizenden doden en ook nu hebben we helden nodig om deze strijd te winnen. Laten wij ook onze kleine steentjes bijdragen aan deze overwinning en ons houden aan de voorschriften.

Blijf thuis, houdt minimaal 1.5 meter afstand en was je handen.

Dit weekend is het Pasen, het begin van de lente en van nieuw leven. Maar ook de wederopstanding van Jezus, met geloof en hoop voor de toekomst.  Ik wens jullie allen heel goede paasdagen toe.            09-04-2020  WM.

Maatregelen inzake het CoronaVirus    Update 21-04-2020                                                                                         Vanwege de aangekondigde overheidsmaatregelen en de zienswijze van de GGD Twente is door de Bowls Regio Oost besloten dat alle competitiewedstrijden per direct zijn afgelast. Op 1 april is door de Regio competitieleiding aansluitend besloten om de competitie van 2019/2020 niet meer uit te spelen. Er komen geen eindstanden, er worden geen kampioenen en degradanten aangewezen. Elk team begint komend seizoen 2020/2021 in dezelfde klasse waarin het nu ook speelde.

Het besluit van het bestuur van de EBV is nog ongewijzigd om de trainingsochtenden op de woensdag af te gelasten.
Per 20 mei wordt de actuele situatie bekeken en beslist of het verantwoord én toegestaan is om weer op te starten. (buitenbaan)

De outdoor regio zomercompetitie 2020 is inmiddels ook al definitief afgelast voor dit jaar! 

Algemene Ledenvergadering 2020:  Uitgesteld tot nader bericht
Deze zal gehouden worden op donderdag 19 maart in het sportcafé van de Pathmoshal en begint voor dit jaar om 14.00 uur.
De Uitnodiging, Agenda en het Jaarverslag is reeds uitgereikt bij het j.l. ledenbulletin. De overige (lees-)stukken ontvangt u bij binnenkomst na ondertekening van de presentielijst, met het verzoek déze weer in te leveren na afloop van de vergadering.
 
  HERBESTRATING bij de Buitenbaan
Een aantal actieve leden hebben een voortreffelijk stukje werk verricht. De spoorbielzen zijn verwijderd en de bestrating is aangepast zodat de baan veiliger bereikbaar is. Hiervoor is 3,5 M3 rood zand aangebracht en een deskundige stratenmaker heeft daarna een prachtig tapijtje gelegd. Kijk nu alvast maar even in het Fotoalbum dan weet je wat je deze zomer kunt verwachten, als we hopelijk na 1 juni weer buiten kunnen gaan trainen. Dank aan deze harde werkers!

Bowlsvaria 8 januari
Ook het bowlsjaar 2020 zijn we traditiegetrouw begonnen met Bowlsvaria, hét moment om elkaar onder het genot van een hapje en drankje alle goede dingen toe te wensen voor het nieuwe (bowls)jaar. We begonnen in het sportcafé met koffie en natuurlijk onze heerlijke krentenwegge en starten met de wedstrijden om 09.30uur. Na afloop hadden we de gebruikelijke heerlijke lunch.
Voor de statistieken: Winnaar dames: Elfriede Renshof, heren: Ben Groothengel, en de poedelprijs ging naar Minie Bisschop.
  
Winter- en zomertijden training
Vanaf de eerste woensdag in september (04/09/2019) trainden we weer uitsluitend in de zaal van de Pathmoshal, in één sessie van 09.30-11.15uur. Daarna gezamenlijk ontruimen en de zaal vóór 11.30u. verlaten, waarna er gelegenheid was om koffie te drinken in het sportcafé. Dit alles werd helaas abrupt op 12-03-2019 afgelast tot nader bericht.!   
Hopelijk gaan we vanaf de eerste woensdag in juni (03/06/2020) weer trainen op de buitenbaan aan de Geesinkweg 148a van 9.30-12.00uur, met een koffiepauze rond 10.30u. Ook kan er dan vrij buiten gespeeld worden op de donderdagavond (19.00-21.00u, op de lange 40 mtr.baan) én de maandagmiddag (13.30-16.00u) tot eind september van 13.30-16.00u., maar is dan alleen  toegankelijk zolang het weer dit toelaat!. 

Internationaal Outdoor Bowls Toernooi bij E.B.V.
Wij waren op 31 augustus en 1 september gastheer van het Internationaal Bowlstoernooi. (IBT2019) Op vrijdag 30 augustus was er vanaf 14.00 uur een bowlsclinic. Na het grote succes van het toernooi vorig jaar, waarbij zes nationaliteiten aanwezig waren, waren er dit jaar zelfs inschrijvingen uit Canada en Zuid-Afrika. Het is inmiddels één van de grootste outdoor toernooien van Europa. Het toernooi werd gehouden op de banen van E.B.V. aan de Geessinkweg 148a. Beide dagen werd er afwisselend Pairs en Fours gespeeld van 09.00 tot 17.15u.  Details en speeltijden
                           
Regio-Oost Competitie
De competitie van seizoen 2019-2020 werd gestart in de week 39 (23-27 sept.). De indelingen en wedstrijdgegevens zijn na veel puzzelwerk door de competitiecommissie vastgesteld en vrijgegeven. Alles is te lezen op Competitie Helaas moest deze al voortijdig afgelast worden zonder eindklassering. De tussenstanden zijn nog wel in te zien op standen
 
Regio-Outdoor-Zomercompetitie 2019 (en 2020)
Deze werd in zomer 2019 voor de eerste keer gehouden. Er werd gespeeld in triples regioverband op de buitenbaan in Enschede.
De deelnemende verenigingen waren: Almelo, Apeldoorn, Haaksbergen, Hengelo, Oldenzaal, Wierden en Enschede(EBV-6 teams)
Er werd gespeeld op de donderdagen in augustus, 'smorgens om 10.30 uur en 's middags om 13.00 uur. 
Op die donderdagen kon er (ook 's avonds) NIET op de buitenbaan gespeeld worden. Wedstrijdschema  Deelnemerslijst 
De Regio-Outdoor-Zomercompetitie 2020 is vanwege het Corona-Virus al geheel uit het programma geschrapt voor dit jaar.

Algemene Ledenvergadering 2019
(Oftewel Jaarvergadering) Deze werd gehouden op donderdag 7 maart in het sportcafé van de "Pathmoshal".
Na het succesvolle jubileumjaar van het 25-jarig bestaan en de opening van onze buitenbaan, zijn we het afgelopen jaar 2018 in rustiger vaarwater gekomen.  We hebben in de regio aan diverse toernooien meegespeeld, namen deel aan meerdere NK's, waarvan 3 toernooien door de NIOBB aan EBV werden aangegeven om zelf te organiseren, en ook ons eigen zomer- en herfst- toernooi was geslaagd. Aan de regiocompetitie 2018/2019 nemen 13 teams deel.

 
Door de activiteitencommissie werden weer mooie en goed bezochte activiteiten geregeld. Helaas heeft deze commissie haar werkzaamheden moeten beëindigen. Het bestuur beraad zich nog over een oplossing voor dit gemis.

Het door de kascontrole goedgekeurde financiële verslag over 2018 én de begroting over 2019 laten zien dat onze vereniging er gezond voor staat. Met deze wetenschap kunnen we (aldus onze boekhouder) een zonnige nieuwe periode tegemoet zien.
Het ledental per 01-01-2019 is: 68 (waarvan 58 actief spelend)
 
Ook wordt Freddy Gerritse als jubilaris voor 12,5 jaar trouw lidmaatschap in de bloemetjes gezet.

NIOBB Besluiten organisatie NK’s vanaf 2019 
Naar aanleiding van vragen en signalen heeft het bestuur in haar vergadering van 29 oktober 2018 een aantal ingrijpende besluiten genomen betreffende de organisatie van de NK’s. De volledige tekst hierover kunt u hier  NIOBB   lezen.
Aanmelden voor NK toernooien (belangrijkHet bestuur van de NIOBB heeft eerder al besloten om de aanmeldingen en betalingen voor de NK's digitaal (online) door de teams/speler zelf te laten verlopen. Je bent daarbij dus zelf verantwoordelijk voor de aanmelding van een team. Lees de definitieve procedure daarvoor na op aanmeldprocedure-NK   
Mocht er daarna nog iets onduidelijk zijn, of heb je vooraleerst hulp nodig, raadpleeg dan Dick Drosten.

Jubileum 25-jarig bestaan.                                                                                                    Foto: Wim Hendriks 11-04'18
Afbeelding invoegen 25-jarig jubileumfeest
Dit werd uitbundig gevierd op vrijdagmiddag/avond 8 september in het clubgebouw van l'Equipe. De feestcommissie heeft er veel werk ingestoken om er een spetterend festijn van te maken en daar zijn ze -ondanks het niet meewerkende weer voor de buitenactiviteiten- uitstekend in geslaagd. Lees hiervoor het verslag en bekijk de foto's in het fotoalbum

Afbeelding invoegen  
Officiële opening Outdoor Bowlsbaan

Op woensdag 31 mei 2017 plaatste wethouder Jürgen van Houdt samen met ons oudste lid Emmy de Jong (93 jr.) om 15.30 uur de eerste bowl op de outdoor green van E.B.V. Enschede.
Deze openingshandeling door de wethouder van o.a. Sportzaken van de gemeente Enschede betekende tevens de start van de tweede buitenbaan in Nederland.
De locatie ligt aan de  Geessinkweg 148a (l-Équipe) achter de velden
van de Enschedese Hockey Vereniging.
Alle leden en de door het bestuur genodigden waren bij de feestelijkheden aanwezig, waarbij tevens ook werd stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de vereniging (25 mei 2017), onder het motto "Een droom is uitgekomen...".
Via de NIOBB nieuwsbrief 58 werd hieraan ook landelijke aandacht geschonken. Het geheel is vastgelegd op fotobeelden van Wim Hendriks en Tonny Hemmelder. Te bekijken op het fotoalbum
 
Buitenbaan beschikbaar
Voor niet-leden en verenigingen is de buitenbaan beschikbaar onder voorwaarden.
Een Informatie-brief hierover is verzonden aan alle bowlsverenigingen uit de Regio-Oost.
 
Aanleg van de buitenbaan in beeld: fotoalbum foto's Ria, Eldert, Tonny, Wim.

Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen 
Spelregelwijzigingen
Voor de regio Oost zijn met ingang van het seizoen 2015/2016 de "spelregels en bepalingen" aangepast. Onder meer zijn de invalregels verruimd. Deze bepalingen zijn naast het officiële NIOBB-reglement strikt geldig voor de Regiocompetitie.                   Het herziene document kunt u lezen op Bepalingen Regio Oost 2015-2016 of downloaden onder downloads.  

Terugblik op het EBV zomer (outdoor) triples toernooi, de NK singles, of een ander recent toernooi? Kijk op Toernooien  

 

WAARSCHUWING
VOOR AUTOMOBILISTEN
Er geldt al enige tijd bij de Pathmoshal een parkeerverbod vanaf de Westerval.
Er mag alleen nog maar (gratis) op de parkeerplaatsen in de parkeervakken worden geparkeerd.!
'Handhaving' en 'Stadsdeel West' zien hierop toe. Er wordt niet meer gewaarschuwd, maar direct beboet.
De boete voor foutief parkeren is € 105,00
Parkeerders met een invalidenkaart én blauwe schijf hebben een ontheffing voor max. 3 uur.

 

 
Afbeelding invoegen
 
© Bowls Enschede