Toernooien

Voor een overzicht van nog meer in 2021 te spelen toernooien zie onderaan deze pagina 
NIOBB procedure NK-toernooi aanmeldprocedure NK per 01-01-'18
 
2021
 
NIOBB Triples outdoor toernooi 2 oktober 2021
 
De NIOBB biedt de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een triples outdoor toernooi op onze buitenbaan op 2 oktober a.s. aangezien het NK triples vanwege corona is komen te vervallen. Ook in Haarlem wordt eenzelfde toernooi aangeboden.
Ploegen uit de regio's Oost en Zuid kunnen deelnemen.  De ploegen die 1e t/m 4e spelen een finaledag in Haarlem op zaterdag 30 oktober om uit te maken wie Nederlands kampioen triples wordt.
 

  
Finale regio Zomercompetitie 2021.
 
Op donderdag 19 augustus 2021 zijn de finales gespeeld van de zomercompetite.
Vanuit de A groep waren Haaksbergen 2 en Apeldoorn 2 de ploegen met de meeste punten. Vanuit de B groep waren dat Enschede 6 (Ria en Elfriede) en Apeldoorn 5.  
De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Haaksbergen 2 en Apeldoorn 2, waarbij Haaksbergen een ruime overwinning behaalde van 7-2.
De finale was heel spannend. Bij een stand van 8-6 in het laatste end voor Enschede en 3 ballen tegen, was het aan Ria om de laatste bal te gooien. Door een fantastische worp werd de jack meegenomen hetgeen resulteerde in een overwinning met 10-6. Gefeliciteerd!  
 
 
Afbeelding invoegen 
 
 

 
 
Ned kampioenschap AUSTRALIAN PAIRS Indoor 2021 te Renkum.
 
De NIOBB organiseert dit Nederlands kampioenschap samen met de Renkumse Bowls Club de Jack. 
 
Speeldata: voorronde 25 september 2021;  finale 26 september 2021.
Sluitingsdatum inschrijven:  28 augustus 2021 (inschrijven is dus mogelijk tot en met 27 augustus 2021.
Inschrijven is alleen mogelijk via de website van de NIOBB.  Klik op "voor spelers", klik op "Nederlandse kampioenschappen" en kies dan "NK Australian pairs Indoor".
LET OP: is de inschrijving goed gegaan, dan krijg je meteen een email met een bevestiging van de inschrijving. Krijg je geen email, neem dan contact op met het bondsbureau (admin@bowlsnederland.nl) en de TC (tc@bowlsnederland.nl).
 

 
Ned kampioenschap SINGLES Outdoor 2021 in Haarlem.

DE NIOBB organiseert dit Nederlands kampioenschap samen met de Bowlvereniging Ons Kinnehim. 
 
Speeldata: Voorronde:  11 september 2021 (bij teveel inschrijvingen wordt er ook op 04 september een voorronde gespeeld).
                 Finale:  12 september 2021
Sluitingsdatum inschrijven: 31 juli 2021 (inschrijven is dus mogelijk tot en met 30 juli 2021)
Inschrijven: Is voor dit toernooi alleen mogelijk door een email te sturen naar tc@bowlsnederland.nl met opgave van de teamspeler (voornaam-achternaam). Deze email kan het beste door 1 speler van het team verzorgd worden zodat ik een email-adres heb naar wie ik bij het doorgaan van het NK een speelschema kan sturen.
Inschrijfgeld € 17,50 per persoon.  Er hoeft pas betaald te worden nadat zeker is dat het toernooi doorgaat. Ik stuur dan een email naar het hiervoor genoemde emailadres met daarin het banknummer waarop betaald moet worden

 
Met vriendelijke groeten
Frans Roberts
Voorzitter Technische commissie NIOBB
 

 
 Ned kampioenschap AUSTRALIAN PAIRS Outdoor in Haarlem.
 
De NIOBB organiseert dit Nederlands kampioenschap samen met de Bowlsvereniging Ons Kinnehim.
 
Speeldata: Voorronde: 14 augustus 2021
                 Finale:  15 augustus 2021
Sluitingsdatum inschrijven: 21 juli 2021 (inschrijven is dus mogelijk tot en met 20 juli 2021).
Inschrijven: Is voor dit toernooi alleen mogelijk door een email te sturen naar tc@bowlsnederland.nl met opgave van de teamspelers (voornaam-achternaam). Deze email kan het beste door 1 speler van het team verzorgd worden zodat ik een email-adres heb naar wie ik bij het doorgaan van het NK een speelschema kan sturen.
Inschrijfgeld € 30,- (€15,- per persoon).  Er hoeft pas betaald te worden nadat zeker is dat het toernooi doorgaat. Ik stuur dan een email naar het hiervoor genoemde emailadres met daarin het banknummer waarop betaald moet worden
 
Met vriendelijke groeten
Frans Roberts
Voorzitter Technische commissie NIOBB
 


Ned kampioenschap FOURS OUTDOOR in Enschede 
 
De NIOBB organiseert dit Nederlandse kampioenschap samen met de EBV onder de voorwaarde dat er gespeeld mag worden op grond van de corona maatregelen.
 
Speeldata:  Voorronde/finale: 10 juli 2021 
Sluitingsdatum inschrijven: 25 juni 2021 (inschrijven is dus mogelijk tot en met 24 juni 2021)
Inschrijven:  Is voor dit toernooi alleen mogelijk door een email te sturen naar tc@bowlsnederland.nl met opgave van de teamspelers (voornaam-achternaam). Deze email kan het beste door 1 speler van het team verzorgd worden zodat ik een emailadres heb naar wie ik bij het doorgaan van het NK een speelschema kan sturen.
Inschrijfgeld € 50,- (€ 12,50 per persoon).  Er hoeft pas betaald te worden nadat zeker is dat het toernooi doorgaat. Ik stuur dan een email naar het hiervoor gebruikte emailadres met daarin het banknummer waarop betaald moet worden.
Opmerking:  Houdt er rekening mee dat bij aanmelding van meer dan 8 teams, maar minder dan 12 teams, er 4 ronden op 10 juli gespeeld zullen worden met steeds een pauze van minimaal 30 minuten. 
 
Met vriendelijke groeten
Frans Roberts / TC NIOBB
 
UITSLAG NK FOURS 10 juli 2021
 
Plaats   Team    Vereniging
   1          2         Eindhoven
   2          6           Woods 1   
   3          7           Woods 2
   4          1             OSV
   5          4           Almere
   6          8           Renkum
   7         10            EHBV (Hengelo)
   8           3        Oud-Beijerland
   9           9          Enschede
   10         5        Haaksbergen
 

 
 
Zomercompetitie 2021
 
De Zomercompetitie georganiseerd door de Regio Oost gaat van start op 20 mei a.s.. Oorspronkelijk zou de eerste wedstrijd gespeeld worden op 6 mei, maar gezien de corona maatregelen is deze datum niet haalbaar. De organisatie gaat uit van versoepeling van de maatregelen zodat 20 mei wel een reële startdatum is. 
De eerste wedstrijd uit de A poule die op 6 mei gespeeld zou worden is verplaatst naar 5 augustus.
De EBV heeft 6 teams (pairs) ingeschreven; er is sprake van een wijziging in de poule indeling:  Ria en Elfriede gaan als Enschede 6 in de B poule spelen. Hun plek in de A poule wordt ingenomen door Dick en Mieke die voortaan als Enschede 2 door het leven gaan.      Indien we op 20 mei niet kunnen starten, zal de organisatie moeten beslissen over doorgaan of definitief stoppen. 
 
Voor het toernooireglement       klik hier
Voor de deelnemerslijst                    klik hier                     
Voor het wedstrijdschema                       klik hier  
Voor  UITSLAGEN/STANDEN                          klikZomercomp stand.pdf hier

Tijdens de toernooidagen is uitsluitend koffie/thee incl. een lekker koekje voor 1 euro verkrijgbaar. Het clubgebouw is alleen toegankelijk voor toiletbezoek. 
*****  LAATSTE NIEUWS  *****
De wedstrijden in de B-poule op donderdag 17 juni zijn vanwege de weersverwachting (WARMTE) afgelast/uitgesteld. De nieuwe datum is 24 juni!  

 
Inschrijving Indoor Regio Competitie 2021/2022
 
Gezien de huidige situatie is het niet te overzien, wanneer en op welke wijze wij weer bowls kunnen spelen. Uitgaande van het positieve hopen we in september a.s. weer te kunnen beginnen met de (winter)competitie.
 
De Regio Oost nodigt ons uit om uiterlijk 1 mei teams TRIPLES en PAIRS op te geven die deel willen nemen aan de competitie 2021/2022. Teams die na deze datum worden opgegeven kunnen niet deelnemen!
 
Aangezien Hein Bosscha herstellende is van een operatie, neemt Dick Drosten de coördinatie van de inschrijvingen voor zijn rekening.
Hij neemt contact op met de skips van de teams die deelgenomen hebben aan de laatste competitie. Leden (zonder team) die competitie willen gaan spelen, kunnen contact opnemen met Dick (tel 053-4770144), wellicht is er nog een plaats vrij. 
  

 
Inschrijving Zomercompetitie Triples 2021 

De Regio Oost wil de Zomercompetitie opstarten. Er wordt gespeeld op de onze buitenbaan aan de Geessinkweg. Inschrijving staat open voor NIOBB leden in de Regio Oost en er wordt gespeeld op donderdag (niet alle) in de maanden mei t/m augustus. Mogelijk dat dit gezien de omstandigheden aangepast wordt van juni t/m september. Er dienen minimaal 16 teams deel te nemen.
Tijdens de competitie mogen er 2 wedstrijden per team vervallen bijvoorbeeld in verband met vakantie van de deelnemers.
Er wordt Triples gespeeld, het kan echter zijn dat door overheidsmaatregelen Pairs moet worden gespeeld!

 
Opgave teams EBV-leden voor 1 maart bij Rob ter Meer (r.ter.meer@kpnmail.nl / 053-4775617 / 06-23559610). Ook onvolledige teams of individuele spelers zijn welkom; ik bemiddel om (indien mogelijk) een team(s) samen te stellen!
 
Update 24-3:  De organisatie heeft ervoor gekozen om PAIRS te gaan spelen! Er hebben zich 22 teams (waarvan 6 EBV teams) opgegeven voor de competitie. Er kan op maximaal 9 banen gespeeld worden met 18 teams. De organisatie heeft besloten om het aantal teams NIET terug te brengen tot 18 teams, maar gelegenheid te bieden aan alle teams om te spelen. Op een speeldag zal er op 6 resp. 5 banen gespeeld gaan worden! Het speelschema cq startdatum van de competitie is nog niet bekendgemaakt. 


 
Overzicht planning NIOBB NK's in 2021

Afgelast/uitgesteld/vervallen:
6/7 februari         NK-fours indoor in Almere
13/14 maart        NK-pairs indoor in Almere
10/11 april          NK-triples indoor in Renkum
8/9 mei              NK-triples outdoor in Enschede
12/13 juni          NK-fours outdoor Zomervaart Haarlem            14/15 aug          NK-pairs outdoor Zomervaart Haarlem                          
 
Nog te spelen: 
 10/11 juli     NK-Fours outdoor in Enschede
 14/15 aug    NK-australian pairs outdoor Zomervaart Haarlem
 sept?           NK-Australian pairs indoor in Enschede
11/12 sept     NK-singles outdoor Zomervaart Haarlem
13/14 nov      NK-singles indoor  Breda
12 dec           NK-fours indoor Breda
 


  
 2020

NK Triples Outdoor in Enschede op 09 en 10 mei 2020 
 De voorronde is op zaterdag 09 mei en de finale op zondag 10 mei.
Afgelast op overheidsmaatregel

NK Triples Indoor in Renkum op 18 en 19  april 2020
De voorronde is op zaterdag 18 en de finale op zondag 19 april.
Afgelast op overheidsmaatregel
 
"Erik Korte" Open triples toernooi van BCA in Almelo op 17 april 2020
Lokatie: Tennishal De Schelfhorst, Veenelandenweg 38, 7608HD Almelo. Aanvang 9.00 u.
Op advies van de GGD Twente is het toernooi door BCA afgelast.

 NK Pairs Indoor in Almere op 14 en 15 maart 2020
De voorronde is op zaterdag 14 en de finale op zondag 15 maart. 
 De NIOBB en Bowls Club Almere hebben gezamenlijk besloten tot afgelasting.
 
Krokus open Triple toernooi op donderdag 27 februari in Haaksbergen 2020
Lokatie Sporthal De Els, Tromplaan 20 7482-VX Haaksbergen. Aanvang wedstrijden 09.00uur.
Van EBV spelen de teams Hein-Mini-Tonny en Cor-Elfriede-Ria mee. 

==================================================
terugblik op enkele toernooien in 2019 
 
Jubileum Piet Gerrist toernooi "De Jack-Dieren" op zaterdag 30 november
Ieder team speelt 3 wedstrijden van 8 ends. EBV heeft 2 teams ingeschreven.
Deelnamekosten € 36,= per team, incl. koffie en 2 broodjes.
 
25e Triples indoor Herfsttoernooi Enschede op donderdag 24 oktober 2019
We beginnen 's morgens om 9 uur en ieder team speelt 3 wedstrijden van 60 minuten.
Er kunnen max. 32 teams deelnemen, 8 poules van 4 teams. Kosten € 27,=/team incl. koffie.
Aanmeldingen vóór 23 september op het bord in de hal of per mail ddrosten@home.nl

Harry van der Werf toernooi in Dieren op zaterdag 21 september 2019
Bij "de Hangmat". Kosten € 9,= p.p. incl. koffie. We spelen 3 wedstrijden van 50 minuten.
Opgaaf voor deelname graag insturen vóór 15 augustus a.s. aan de toernooisecretaris.

 Najaars triples toernooi Wierden op donderdag 12 september 2019
 24 teams nemen hieraan deel. EBV speelt met 1 team mee: Cor, Elfriede en Hans en eindigen als 11e.
 
Internationaal Bowls Toernament op de green van E.B.V. op 31 aug. en 2 sept. 2019
Deelnemende landen: Jamaica, België, Duitsland, Tsjechië, Zuid Afrika en Nederland. 
Beide dagen wordt er afwisselend Pairs en Fours gespeeld van 09.00 tot 17.15u.

Einde-Zomer triples toernooi Losser op donderdag 29 augustus 2019
  Dit wordt (i.v.m. nieuwbouw) gespeeld in het tijdelijke onderkomen in De Lutte, Kroepsweg 1, 7587 RV
Er zijn 26 teams ingedeeld, waaronder 2 van EBV, welke op de 7e en 19e plaats eindigden.

3e Outdoor Triples Zomertoernooi in Enschede op woensdag 31 juli 2019
Dit wordt gespeeld op onze Outdoor Bowls Green aan de Geessinkweg 148a 7544 RB te Enschede.  Route  
 We spelen allemaal 3 wedstrijden van 10 ends of 75 min., met 32 teams op 9 rinks van 32 meter lang en 4.32 breed.
Starttijd 1e wedstrijd 9.30h., met gezamenlijke flexibillijke pauzes. De kosten zijn € 9,00 p.p. inclusief een kop koffie. 
 In principe gaat het toernooi onder alle weersomstandigheden door. Zorg dus dat je ook regenkleding mee hebt.

Vechtdal triples toernooi in Hardenberg op zaterdag 13 juli 2019
 Er spelen 24 teams, waaronder 3 uit EBV. Voor de winnaars zijn geldprijzen beschikbaar.
Voor alle spelers is er de gratis Matchpoint BBQ vanaf 15.30 uur.
Deelname € 27,= per team. reglement en indeling  Eindstand Vechtdal 2019 *
*De 3 EBV teams eindigden op resp. de 4e 6e en 9e plaats. 
 
NK  Australian Pairs Outdoor bij EBV in Enschede op 6 en 7 juli 2019
Voorronde op zaterdag 6 juli en finale op zondag 7 juli. Wat is Australian Pairs en hoe werkt het?
 

TTBO Trophy triple Bowls Oldenzaal op 9 juni 2019
Locatie: Sporthal "de Luttermolen" Kroepsweg 1 in de Lutte, start om 09.30 uur
24 teams hebben zich ingeschreven, waaronder 1 team van EBV (Aldo,Annette,Vittorio)
Dit team nestelde zich keurig in de middelmoot Einduitslag   foto bekerwinnaars  

Zomer Outdoor Toernooi-Competitie op de Bowls-Green in Enschede m.i.v. 2 mei 2019
Er hebben zich 16 teams ingeschreven en er wordt gespeeld op de 31-meter baan. route?   Route
      
 voor nadere informatie zie  mededelingen meer foto's gallery 
 
Erik Korte" Open triples van BCA in Almelo op 12 april 2019
Aanvang 9.00 u. Ieder team speelt 3 wedstrijden van 65 min. Maximaal 40 teams.
Er speelden 2 EBV-teams mee: Mieke/Annie/Tjitske en Aly/Janny en Rikie. Deze dames eindigden op resp. plaats 8 en 28
Na afloop vond de huldiging van de kampioenteams uit de regiocompetitie plaats door het Regio bestuur.

NK Pairs dd/hh Indoor bij EBV in Enschede op 30 en31 maart 2019
Er speelden 3 teams van de EBV mee: Janny en Rikki , Cor en Tonny, Ria en Elfriede.
Bij de dames kwamen onze Elfriede en Ria met een 3e plaats op het erepodium !
    

Krokustoernooi in Haaksbergen op 28 februari 2019
  Sporthal de Els, Trompstraat 20 7482 VX Haaksbergen.
Team Ria/Tonny/Hans van EBV werd verdienstelijk vijfde.
 
          
 Australian Pairs toernooi bij BC Woods in Apeldoorn op zaterdag 5 januari 2019
Het was een goed bezocht toernooi waaraan 36 teams deelnamen. (van EBV: Riny en Dick} 
==================================================
terugblik op enkele toernooien in 2018
 
Herfsttoernooi, triples-indoor, op donderdag 25 oktober 2018 in Enschede 
Er zijn 28 teams ingeschreven, voor 8 poules van elk 4 teams.
Aanvang 9.00uur. Ieder team speelt 3 wedstrijden van 55 minuten.
Kosten € 27,= per team, inclusief een kopje koffie.
Reglement en indeling en speelschema  Eindstand per poule en totaal 
 
Internationaal Bowls Toernament op de green van E.B.V. op 1 en 2 september 2018
Deelnemende landen: Engeland, België, Nederland, Jamaica, Duitsland en Tsjechië.
Beide dagen wordt er afwisselend Pairs en Fours gespeeld van 09.00 tot 17.00u. 
                      Afbeelding invoegen  eindstand ITB2018 

Outdoor Zomertoernooi triples in Enschede op woensdag 25 juli 2018 
te houden op onze "Bowls Green" aan de Geessinkweg 148a route 
We spelen met de ingeschreven 18 teams op 9 banen allemaal gelijktijdig 3 of 4 wedstrijden van 60 min. of 8 ends.
Vanwege de extreme hitte zijn zowel het aantal als de duur van de wedstrijden ingekort. 
Eindstand zomertoernooi 2018 EBV

=====================================================

 terugblik op primeur:  
 
 Eerste in Enschede gehouden NK-toernooi 
Nederlands Kampioenschap Single D/H indoor op 24/25 oktober 2015 in Enschede 
De speeltijd in de Pathmoshal was van 9.30 tot 18.30 uur. Zaterdag speelden de dames, zondag de heren.
Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen
Zie voor een leuk overzicht het Fotoalbum

 ******

Overige toernooien in 2020 (update februari-2020)
                                                                
Regio's

25 april             Apeldoorn, "Jaap Keur", Open Pairs  afgelast
14 juni              Oldenzaal, TTBO Triples, "de Lutte"  afgelast
11 juli              Hardenberg, "Vechtdal" triples afgelast
29 juli              Enschede, Zomertoernooi, OD   afgelast
13 aug.            Losser, einde zomertoernooi, triples   afgelast
15 okt.             Enschede, Herfsttoernooi, ID   afgelast
28 nov.            Renkum, "Piet Gerrist", triples   afgelast
Landelijk
 
09/10 mei           Enschede, NK Triples, Outdoor afgelast
Overzicht planning data NK's 2020 Klik hier
alles onder voorbehoud i.v.m. Corona 
 
(c) Bowls Enschede  
Afbeelding invoegen